Η Apple στις 10 Σεπτεμβρίου μαζί με τον ερχομό των νέων iPhone παρουσίασε και ένα ολοκαίνουργιο entry-level iPad. Το νέο iPad διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη οθόνη 10,2 ιντσών και διαθέτει Smart Connector όπως και το iPad Pro. Όμως έρχεται σε λογική τιμή πολύ χαμηλότερη από τις προηγούμενες γενιές στα 329$. 

Το πιο οικονομικό iPad της Apple είναι από τις πιο value for money επιλογές αυτή την στιγμή αφού προσφέρει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που χρειάζεται ο μέσος χρήστης και πολλά άλλα και είναι πολύ πιο αναβαθμισμένο από αυτό της προηγούμενης γενιάς, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για αναβάθμιση. 

Το νέο iPad μοιάζει πολύ σε μερικά χαρακτηριστικά με τον προκάτοχό του αφού διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή Α10 Fusion και τις ίδιες 10 ώρες χρήσης μεταξύ των φορτίσεων. Μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει ωστόσο στο εξωτερικό της συσκευής. 

Το iPad 7ης γενιάς διαθέτει οθόνη Retina 10,2 ιντσών που προσφέρει ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης σε εφαρμογές, ταινίες ή παιχνίδια. Η οθόνη επίσης διαθέτει 3,5 εκατομμύρια pixel και εξαιρετικές οπτικές γωνίες που όπως αναφέρει η Apple την καθιστά ιδανική για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Είναι επίσης συμβατό με το Apple Pencil και έχει ενσωματωμένο smart connector για την σύνδεση πληκτρολογίου.  Ο επικεφαλής της Apple Mark Greg Joswiak δήλωσε “Το νέο iPad διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που λατρεύουν όλοι από το δημοφιλές iPad και το καθιστά ακόμα καλύτερο σε θέματα δημιουργικότητας, μάθησης, εργασίας και παιχνιδιού,σε προσιτή τιμή”. Οι επίσημες τιμές πώλησης του νέου iPad 10,2” (7ης γενιάς) θα ξεκινάνε στην Ελλάδα από τα 419 ευρώ και θα φτάνουν 679 ευρώ για το μοντέλο με μνήμη 128GB Wi-Fi και Cellular.