Τα νέα μοντέλα Apple Watch Series 5 είναι τα πρώτα ρολόγια της Apple με οθόνη always on, η οθόνη του δηλαδή παραμένει ανοιχτή ακόμα και όταν δεν το χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ευκολότερα οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να χρειάζεται να σηκώσετε τον καρπό σας. Η χρήση αυτής της νέας λειτουργίας ωστόσο απαιτεί συμβιβασμούς όσων αφορά την διάρκεια αντοχής της μπαταρίας. 

Παρόλο που η Apple υποστηρίζει ότι το Apple Watch Series 5 προσφέρει τις ίδιες ώρες ανεξαρτησίας της μπαταρίας όπως και το Series 4, αρκετοί χρήστες είναι αυτοί που παραπονέθηκαν και διαβεβαίωσαν ότι δεν ισχύει αυτή η περίπτωση.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησαν τα πρώτα κομμάτια του Apple Watch Series 5  ξεκίνησαν σχόλια στα social media και σε forums σχετικά με το θέμα. Χρήστες αναφέρουν ότι το πρόβλημα διορθώνεται με την επιλογή απενεργοποίησης της οθόνης always on. Ένα από τα σχόλια αναφέρει

Η διάρκεια μπαταρίας μετά την αλλαγή από την σειρά 4 στην σειρά 5 είναι πολύ απογοητευτική. Από το 100% η μπαταρία του Apple Watch Series 5 μειωνόταν κατά 5% ανα ώρα χωρίς καθόλου χρήση. Για να το δοκιμάσω απενεργοποίησα την λειτουργία always on της οθόνης και η διάρκεια μπαταρίας αμέσως βελτιώθηκε για τις επόμενες ώρες παρατήρησα ότι η στάθμη κατέβαινε 2% ανα ώρα χωρίς χρήση όπως ακριβώς συνέβαινε και στις προηγούμενες σειρές 4,3 και 2.”

Η Apple έχει ήδη αναβαθμίσει το watchOS στην έκδοση 6.0.6 και η ενημέρωση φαίνεται να έχει διορθώσει μερικά προβλήματα, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχει με την αναβάθμιση δεν αναφέρει κάτι για την διάρκεια μπαταρίας. Σε forums πάντως υπάρχουν δημοσιεύσεις που δηλώνουν ότι είδαν βελτιώσεις μετά την ενημέρωση

μετα την ενημέρωση στην έκδοση λογισμικού 6.0.1 και την απενεργοποίηση του συγχρονισμού μουσικής με το iPhone, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μου επέστρεψε στο φυσιολογικό. Μετά από 12ώρη χρήση με ενεργοποιημένη την λειτουργία οθόνης always on η μπαταρία έχει φτάσει στο 61%.” 

Η Apple έχει κυκλοφορήσει επίσης την beta έκδοση του watchOS 5.1 στους developers και η αναβάθμιση φαίνεται να περιλαμβάνει βελτιώσεις στο θέμα της μπαταρίας και οι χρήστες δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι μετά την αναβάθμιση.